Palvelut

Huopakatto

Kokemuksemme mukaan jopa alle 20 vuotta vanhoissa katoissa on jo vaurioita jotka johtavat vuotoihin.

Huopakatto on erityisen herkkä asennusvirheille, siksi on tärkeää, että sen tekee ammattilainen. Mitä ne asennusvirheet sitten ovat?

Peltikatto

Tuliko sinullekin yllätyksenä, että peltikattoremontit voidaan toteuttaa ympärivuotisesti turvallisesti ja laadukkaasti!

Miksi laadukkaita teräskatteita sitten uusitaan? Mikä on niiden heikko kohta?

Tiilikatto

Onko sinulla arvostettu ja kestävä tiilikatto?

Tiilikaton heikoin kohta onkin yleensä aluskate, koska tiilikaton pitävyys perustuu aina pitävään aluskatteeseen.

Miksi näin sitten on?

Mineriittikatto

Onko katollasi vielä varttikate eli mineriittilevyt talosi suojana?

Tiesitkö että, suurin osa mineriittikatoista sisältää terveydelle haitallista asbestia!

Tiesithän, että asbestin saa poistaa vain asbestipurkuluvan omaava yritys?

Ikkuna- ja oviremontti

Onko talossasi vedon tunnetta? Heliseekö vanhat ikkunat tai häiritseekö niiden vanha ulkonäkö? Entä missä kunnossa ulko-ovesi on? Ikkuna- ja oviremontilla saat taloosi uuden ilmeen ja lisäät asumisviihtyvyyttä.

Talosi arvo nousee ikkuna- ja oviremontin myötä kohisten.

Uudiskohteet

Remonttien lisäksi rakennamme myös uudiskohteita asiakkaan kuvien ja toiveiden mukaisesti maatöistä lähtien. 

Kauttamme saat myös tietoa suunnittelijoista ja valvojista, joten koko rakennusprojekti hoituu näppärästi ja luotettavasti. Meillä voi olla sinullekin tontti!

Korjaus ja huoltotoimet

Lapin ankarat olosuhteet aiheuttavat usein harmia uusissakin taloissa.

Pettivätkö lumiesteet? 

Jos epäilet katon vointia niin soita heti!

Meiltä saat asiantuntevan korjausehdotuksen tai tarvittavat huoltotoimet.

Kattoturvallisuus

Vesikatto on aina turvallisuusriski talon asukkaille ja huoltotoimia tekeville.

Kattoturvatuotteiden puuttuminen aiheuttaa useita vaaratilanteita vuosittain ympäri maata.

Katolla täytyy aina olla huolehdittuna seuraavat kattoturvatuotteet: Nousutikas, lapetikkaat, kulkusillat ja lumiesteet.

Nyt ei jää remontit rahoituksesta kiinni

Vesikatto tulisi laittaa kuntoon tai ikkunat vaihtaa uusiin? Meiltä saat myös järkevän OP-rahoituksen remontillesi sinulle sopivilla kuukausierillä. Remontista riippuen kuukausierä on alkaen 76€. 

Huom, hyödynnä tuhansien eurojen etu! Muistathan myös hyödyntää kotitalousvähennyksen työnosuudesta. Yhdessä puolison kanssa, voit saada vuonna 2021 jopa 4 500 euron suuruisen kotitalousvähennyksen verotuksessasi. Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä ja vähennyksen suuruus on 40% työn hinnasta.

Rakennusliike Korteniemi

Ota meihin yhteyttä

Rakennamme sinulle yhdessä kestävää, laadukasta ja huoletonta tulevaisuutta!

Huopakatto

Tiesitkö, että huopakatteen historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle saakka, kun sellusta valmistettua huopaa alettiin pinnoittamaan katemateriaaliksi! Nykypäivän huopakate on kehityksen myötä muuttunut lasikuituvahvisteiseksi kumibitumikatteeksi, jota käytetään kaikkein vaativimmissa olosuhteissa.

Huopakatosta täytyy pitää hyvää huolta ja tarkastaa ammattilaisen toimesta kun ikää on kertynyt yli 15 vuotta. Jatkuvalla huolenpidolla voidaan merkittävästi lisätä vesikaton elinkaarta ja nauttia hiljaisesta huopakatosta ilman huolia.

Jos mielessäsi on oman katon hyvinvointi, niin meiltä saat ammattitaitoa tarkastuksiin, huoltoon ja saneerauksiin. Meitä innoittaa vesikattosi hyvinvointi!

Vauriot huopakatolla ovat yleensä piileviä hyvinkin pitkään. Raakapontti eli huopakaton aluslaudoitus voi imeä vettä vuosia, ilman vaurioiden ilmenemistä. Sammalkasvusto katolla, räystäshuovan halkeilu ja naulojen nouseminen ovat näkyvimpiä merkkejä siitä, että kattoremontti on ajankohtainen. Huopakaton käyttöikää lyhentää myös huomattavasti alushuovan ja räystäslistojen puuttuminen rakenteista. Näiden puuttuminen on yleistä vielä 2000 luvun alkupuoliskolla tehdyissä katoissa.

Huopakate on katemateriaalina yksi käytetyimpiä. Se on oikein huollettuna ja hoidettuna pitkäikäinen, tyylikäs ja melko edullinen kattomateriaali. Huopakatto sopii taloon kuin taloon sen lukuisten väri- ja mallivaihtoehtojen ansiosta. Se on kaiken tämän lisäksi myös hiljainen kattomateriaali.

Rakennusliike Korteniemi on asentanut satoja huopakattoja ympäri Lapin maakuntaa jo kymmenen vuoden ajan. Suosiota selittää myös se, että huopa sopii kattomateriaaliksi monenlaisiin kattoihin. Hyvin loivaan tai tasakattoiseen taloon huopakatto on ainoa vaihtoehto. 

Tiesitkö muuten, että uuden kattohuovan pystyy asentamaan myös vanhan kattohuovan päälle? Tässä tilanteessa toki on huolellisesti varmistettava, että alusta on vaurioton. 

Jäikö huopakattoremontti mietityttämään? Laitetaanko teidän katto uusiksi? Ota meihin ihmeessä yhteyttä niin laitetaan katto kuntoon!

-Tuomas Korteniemi-

Peltikatto

Kiitos vielä kun päädyit lukemaan enemmän teräskatteista! Peltikatto on kattomateriaalina yksi suosituimmista. Suosiota selittää lukuisat eri profiilivaihtoehdot, kestävyys ja huoltovarmuus.

Teräskatteiden uskomaton kestävyys ja huoltovarmuus perustuu aina laadukkaisiin pinnoitteisiin ja toimiviin alusrakenteisiin!

Silti heikkoja lenkkejä löytyy jokaisesta katosta. Läpiviennit, piipun juuripellit, jiirit, lappeiden yhtymäkohdat ja ruuvikiinnitykset tekevät satoja reikiä teräkseen ja jokainen reikä on huolehdittava tiiviiksi.

Vuosien vieriessä alkavat heikkoudet kuitenkin paljastumaan:

 • Tiivisteet rapistuvat ja kovettuvat ruuvien ja naulojen paineessa.
 • Pinnoite kärsii auringosta ja sääolosuhteiden kuormituksesta.
 • Läpiviennit halkeilevat uv-säteilyn kovettaessa muovia.
 • Jiirinpohjat ovat ottaneet vastaan tuhansien kilojen lumikuormia.
 • Kaikkein vaarallisinta on aluskatteen puuttuminen tai vaurioituminen.

 

80-luvulla ei aluskatetta pidetty tärkeänä, joten sitä ei yleisesti käytetty.

Vanhoihin aluskatteisiin vaurioita ovat aiheuttaneet lämpötilavaihtelut, pieneläimet, tuuli sekä lukuisat asennusvirheistä johtuvat vauriot.

Heikko teräskatteen alapuolinen tuuletus voi pilata jopa koko talon sisäilman ja sitä ei kenellekään toivoisi.

Peltikatto on oikein huollettuna verrattain pitkäikäinen.  Uusi peltikatto voidaan asentaa vaikka vanhan huopakaton päälle, säästäen purkukustannuksissa huomattavasti. Me Rakennusliike Korteniemellä käytämme peltikattoremonteissa hyväksi todettuja Ruukin valmistamia peltejä. Ruukki on kotimainen kattopeltivalmistaja, jonka valikoimaan kuuluu lukkosauma-, tiilikuvio- ja aaltopellit. Tärkein syy käyttää Ruukin peltejä remonteissa on heidän tuotteidensa pitkä, jopa 50 vuoden takuu. 

Luulitko muuten, että peltikatto on äänekäs? Ei suinkaan! Nykyisin peltimallistosta löytyy myös äänieristetty kattopelti, jonka hiljaisuus on korvia hivelevää.

Jäitkö pohtimaan peltikattoremonttia? Mitä jos hankkisit mielenrauhan uusimalla kattosi? 

Ota ihmeessä meihin yhteyttä sillä sananparsi, “parempi katsoa kuin katua”, sopii omakotitalon omistajan suuhun, kun pohditaan kattoremontin tarvetta. 

-Tuomas Korteniemi-

Tiilikatto

Tiilikattoa on aina pidetty arvokkaana ja arvostettuna vaihtoehtona muihin materiaaleihin verrattuna. Tiilikatto onkin kuin kruunu hallitsijan päässä, joka herättää kunnioitusta ja arvostusta ympärillään.

Mutta löytyy tiilikatostakin heikkouksia. Tillikaton heikkoudet löytyvät usein alusrakenteissa ja aluskatteissa, joita ei päälle päin huomaa. Vaurioituneet aluskatteet tai painuneet alusrakenteet sekä tiilipinnoitteen huollon laiminlyönti aiheuttavat tiilien rikkoontumista ja vakavia vuotovaurioita. Joskus tiilenpalasia tippuu jopa maahan saakka lumien matkassa.

Tiilikatteen pinta tarjoaa myös sammalkasvustolle otollisen kasvuympäristön ja on omiaan tuhoamaan tiilikatteen pinnoitetta.

Tiesitkö, että tiilikate ei itsessään ole täysin vedenpitävä kate lukuisten tiilisaumojen vuoksi, joissa ei ole tiivisteitä. Aluskatteen onkin oltava täysin ehjä ja pitävä niissä tapauksissa, kun saumat pettävät myrskyllä tai keväällä lumien sulaessa. 

Useasti olemme nähneet vaihtoehdoksi muuttaa tiilikate muuksi katemateriaaliksi.

Jos kuitenkin tiilikate on haluamasi vaihtoehto, niin oikealla suunnittelulla ja parhaimmilla materiaaleilla saamme uuden tiilikaton talosi kruunuksi. Muista kuitenkin, että tiilikatolle kiipeäminen on erittäin vaarallista ja tiilikaton kunnon arviointi haasteellista. Käytä meidän ammattitaitoa siihen, niin saat luotettavan arvioin kattosi kunnosta.

Ps. Tiesitkö, että luonnonsavesta tehty tiili on polttamisen jälkeen luonnostaan tiilenpunainen?

-Tuomas Korteniemi-

Mineriittikatto

Varttikate, tuplavartti tai mineriittikatto, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kiitos mielenkiinnostasi varttikatteisiin!

Jos kotiasi suojaa vielä mineriitti- eli varttikate, on syytä olla huolissaan katon kunnosta monestakin syystä:

 • Suurin osa  mineriittikatoista sisältää terveydelle vaarallista asbestia.
 • Jos varttikatteessasi ei ole asbestia, se on todennäköisesti hyvin hauras.
 • Mineriittikatot ovat laidastaan jo laskennallisen käyttöikänsä päässä.
 • Mineriittikattojen asennusaikaan on käytetty pääsääntöisesti pahvista aluskatetta tai ei aluskatetta lainkaan.


Jos kattosi kunto mietityttää pyydä meiltä ilmainen tarkastus katollesi. Varttikatteen voi vaihtaa pelti-, huopa- tai tiilikatoksi.

Voimme tehdä asbestikartoituksen ja meiltä löytyy myös asbestin purkamiseen vaadittavat luvat ja koulutus.

Mineriitti- eli kuitusementtilevyt olivat suomessa suosittuja ulkoverhous- ja kattomateriaaleja 60-luvulta aina 90-luvulle saakka. Materiaalin kestävyys perustui asbestikuidun käyttöön levyjen sidosaineena. Asbestin ja asbestia sisältävien tuotteiden myyminen ja käyttö kiellettiin suomessa 1.1.1994, asbestin vaarallisuuden vuoksi.

Asbestista tekee vaarallisen siitä irtoava pöly, joka keuhkoihin päädyttyään ei poistu koskaan elimistöstä ja aiheuttaa mm. kurkkusyöpää, keuhkosyöpää, vatsakalvonsyöpää ja asbestoosia sekä muita keuhkosairauksia. On todettu että lyhytkin altistus voi olla vaarallinen ja aiheuttaa vakavan sairastumisen pitkän ajan kuluttua. Vaikka asbestin käyttö on ollut kiellettyä jo pitkään ja asbestijäte luokitellaan ongelmajätteeksi, niin suomessa kuolee vuosittain noin 100 ihmistä asbestin aiheuttamiin sairauksiin. Työtä on siis vielä paljon.

Me laitamme oman osaamisemme tähän työhön ja pyrimme saamaan oman toiminta-alueemme asbestikatot vaihdettua ympäristölle ja terveydelle kestävämpiin ratkaisuihin.

Aiemmin jouduimme käyttämään purkutyössä aliurakoitsijoita, jolloin purkutyön ja uuden katon rakentamisen aikatauluttaminen oli haastavaa ja työmaiden kesto tuppasi venymään. Tämä usein siitä syystä, että asbestia purettaessa purkualueella ei saa olla henkilöitä joilla ei purkulupaa ole. Vuonna 2020 kouluttauduimme asbestin purkuun ja hankimme yritykselle asbestipurkuluvat aluehallintovirastolta. Tämä kehitysaskel yrityksemme toiminnassa mahdollistaa asbestikattojen saneerauksen aiempaa jouhevammin ja riskittömämmin.

Tällä hetkellä meillä on kuusi asbestikurssin suorittanutta henkilöä ja yrityksellämme on AVI:n myöntämä asbestipurkulupa. Tämä mahdollistaa asiakkaillemme entistä laadukkaamman ja riskittömämmän remonttikokonaisuuden.

Tiesitkö, että suurin osa katosta aiheutuvista vesivahingoista tapahtuu juuri keväällä kun lumet alkavat sulamaan?

Mietitkö missä kunnossa kattosi on? Pyydä asiantuntijamme tarkastamaan sinunkin kattosi 

-Paulus Korteniemi- 

Rakennusliike Korteniemi

Ota meihin yhteyttä

Rakennamme sinulle yhdessä kestävää, laadukasta ja huoletonta tulevaisuutta!

Ikkuna- ja oviremontti

Uusilla ovilla ja ikkunoilla nostat asumisviihtyvyyttä ja parannat talosi ulkonäköä.

Ikkuna- ja oviremontin tekemällä saavutat säästöä, niin energiakustannuksissa kuin omissa hermoissasi. Asiakkaamme, jotka ovat päätyneet ottamaan uudet ikkunat ja ovet, ovat remontin jälkeen olleet erittäin tyytyväisiä päätökseensä.

Uusien ikkunoiden myötä asumismukavuus ja ikkunoiden toimivuus antavat asujilleen uuden kodin tuntua.

Vanhoissa ikkunoissa on tärkeää kääntyä asiantuntevan myyjän puoleen ikkunaremonttia suunnitellessa. Ikkunoiden valinta kohteeseen on aina tarkkaa työtä, sillä ilmastointikone tai sen puuttuminen vaikuttavat oleellisesti ikkunavalintaan. 

Ikkunaremontin voi tehdä talvipakkasella tai kesähelteellä. Otamme aina huomioon remontin aikana talon asujat ja pidämme sisätilat siistinä ja suojattuna remontin aikana.

Ikkunaremontti on aina ekoteko joka tuottaa iloa ja säästöä talon asujille.

 -Paulus Korteniemi-

Korjaus, huoltotoimet ja vuosihuollot

Muistathan huoltaa kotiasi samalla huolellisuudella kuin uusia autoja huolletaan. Lupaamme olla se merkkiliike johon voi turvata vaurioiden sattuessa.

Yleisimpiä korjauskohteita on lumiestevauriot, läpivientien juuret tai mystiset vuotopaikat.

Olemme aina löytäneet vuotokohdat ja saaneet tarvittavat korjaukset tehtyä, vaikka moni muu on käynyt aikaisemmin paikalla ihmettelemässä vuodon aiheuttajaa. 

Muista että vesikattosi huoltoväli on 12 kuukautta. Vuosittainen huolto jatkaa katon elinkaarta ja antaa lisäarvoa kiinteistöllesi.

Tärkeimmät huoltotoimet:

 • Vesikourujen puhdistus ja toimivuuden tarkastus.
 • Vesikatteen kiinnikkeiden tarkastus ja tarvittavat korjaukset
 • Läpivientien massaus ja tiivisteiden tarkastus
 • Kattoturvatuotteiden kiinnikkeiden tarkastus ja tarvittavat kiristykset
 • Sammalkasvuston poisto ja pintavaurioiden korjaus
 • Välipohjan tuuletuksen varmistaminen kaikissa olosuhteissa

 

Kysy tarkemmin mitä meidän vuosihuoltosopimukseen kuuluu ja mitä se maksaa!

-Tuomas Korteniemi

Kattoturvatuotteet

Valitettavasti saamme joka talvi lukea vaaratilanteista, joita katoilta tippuva lumi ja jää aiheuttavat. Kesällä taas luemme myrskyjen repimistä katoista.

Kaikki vaaratilanteet ja vauriot on ehkäistävissä riittävällä ennakoinnilla.

On myös hyvä muistaa, että kiinteistön omistaja on aina viimeisimpänä vastuussa kiinteistön turvallisuudesta. Yleisimpiä puutteita turvallisuudessa aiheuttavat puuttuvat lumiesteet, vanhentuneet nousutikkaat tai turvaköysien kiinnityspisteiden puuttuminen.

Turvallisuuteen kannattaa aina sijoittaa ja mm. lumiesteet ovat halpa henkivakuutus itselle, lapsille, isovanhemmille ja pallogrillille räystään alla.

Meiltä saat kattomateriaalista riippumatta:

 • Kulkusillat
 • Lapetikkaat
 • Lumiesteet
 • Nousutikkaat
 • Kattopollarit
 • Piipunpellitykset

 

-Tuomas Korteniemi-

Uudiskohteet

Yrityksellämme on olemassa tontteja mihin voimme rakentaa jokaiselle oman kodin.

Tulevaisuudessa haaveemme on panostaa enemmän laadukkaisiin ja ekologisiin rakennuksiin.

Uudiskohteet rakentuvat aina maatöistä viimeiseen naulaan saakka talonrakentajiemme taitavissa käsissä. Onko sinulla siis tontti ja haave uudesta upeasta kodista? Meiltä taas vastavuoroisesti löytyy talonrakentamiseen vankkaa osaamista ja motivoitunut sekä joustava rakennustiimi. Toimita meille piirustuksesi ja toiveesi, niin me alamme hommiin.

Henkilökohtainen palvelu ja hyvä kommunikaatio on kaiken palvelumme ydin. Saat meidän kauttamme hankittua rakennusprojektiisi myös sunnittelun ja valvonnan. Kaikissa uudiskohdeprojekteissa etenemme suunnitelmallisesti ja pysymme aina aikataulussa. Talon rakentaminen on iso askel jokaisen elämässä, joten valitse luotettavin rakentaja rakentamaan unelmiesi koti!

Ota yhteyttä yhteydenotto -sivullamme tai pirauta meille. Lähdetään yhdessä rakentamaan kotia, jossa viihdyt.

 -Paulus Korteniemi-

Tietoa meistä

Rakennusliike Korteniemi on toiminut Rovaniemellä jo kymmenen vuoden ajan.

Palvelemme asiakkaita jämptillä lappilaisella asenteella aina omakotitalon ikkunaremontista isompiin taloyhtiön kattoremontteihin. Kuinka voimme teitä palvella?

Korteniemi

Sosiaalinen media