Mineriittikattoremontit Rovaniemellä ja Lapissa

Katso yhteystiedot tästä

Varttikate, tuplavartti tai mineriittikatto, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Me tarkistamme mineriittikattosi kunnon ja vaihdamme sen tarvittaessa terveellisempään ja kestävämpään katteeseen. Teemme myös kattoremontteja muillekin kattotyypeille, kuten huopa-, pelti- ja tiilikatoille. Palvelualueemme kattaa Rovaniemen ohella koko Lapin alueen.

Ota yhteyttä

Mineriittikatot ovat käyttöikänsä päässä

Jos kotiasi suojaa vielä mineriitti- eli varttikate, on syytä olla huolissaan katon kunnosta monestakin syystä:

  • Suurin osa mineriittikatoista sisältää terveydelle vaarallista asbestia.
  • Jos varttikatteessasi ei ole asbestia, se on todennäköisesti hyvin hauras.
  • Mineriittikatot ovat melkein poikkeuksetta jo laskennallisen käyttöikänsä päässä.
  • Mineriittikattojen asennusaikakaudella on kattojen asennuksissa käytetty pääsääntöisesti pahvista aluskatetta tai ei ole laitettu kattoon aluskatetta lainkaan.

Pyydä meiltä ilmainen tarkastus katollesi! Vaihdamme varttikatteen huopa-, pelti- tai tiilikatoksi. Teemme myös tarvittavat asbestikartoitukset, ja meiltä löytyy asbestin purkamiseen vaadittavat koulutukset ja luvat.

Tutustu huopakattoihin

Asbesti on riski terveydelle

Mineriitti- eli kuitusementtilevyt olivat Suomessa suosittuja ulkoverhous- ja kattomateriaaleja 1960-luvulta aina 1990-luvulle saakka. Materiaalin kestävyys perustui asbestikuidun käyttöön levyjen sidosaineena. Asbestin ja asbestia sisältävien tuotteiden myyminen ja käyttö kuitenkin kiellettiin Suomessa 1.1.1994 asbestin vaarallisuuden vuoksi.

 

Asbestista tekee vaarallisen siitä irtoava pöly, joka keuhkoihin päädyttyään ei poistu koskaan elimistöstä ja aiheuttaa muun muassa kurkku-, keuhko- ja vatsakalvonsyöpiä, asbestoosia sekä muita keuhkosairauksia. On todettu, että lyhytkin altistus voi olla vaarallinen ja aiheuttaa vakavan sairastumisen pitkän ajan kuluttua. Vaikka asbestin käyttö on ollut kiellettyä jo pitkään ja asbestijäte luokitellaan nykyisin ongelmajätteeksi, kuolee Suomessa vuosittain yhä noin sata ihmistä asbestin aiheuttamiin sairauksiin.

 

Yrityksemme pyrkimyksenä onkin vaihtaa oman toiminta-alueemme asbestikatot ympäristölle ja terveydelle kestävimpiin kateratkaisuihin.

Pyydä lisätietoja

Huolla kattosi säännöllisesti!

Kaikki katot tarvitsevat säännöllistä huoltoa pysyäkseen kunnossa. Esimerkiksi vesikaton huoltoväli on yleensä noin 12 kuukautta. Saat meiltä kattohuollot kätevällä vuosisopimuksella. Teemme huoltoja myös kertatoimeksiannosta.

 

Yrityksemme auttaa myös erilaisissa vikatilanteissa. Korjaamme muun muassa lumiestevauriot ja paikkaamme kattovuodot. Onnistumme löytämään vuotokohdat ja korjaamaan katot, vaikka tilanne saattaisi tuntua toivottomaltakin. Pyydä meiltä rohkeasti tarjous pienempiin ja isompiin urakoihin! 

Lue lisää huolloista